Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Table
  1. Recept: Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Snabbinlagd gurka:

Recept: Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Ingredienser:

  • 400g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Smör eller olja för stekning

Tillagning:

  1. Blanda kycklingfärs, ägg, ströbröd, mjölk, lök, vitlök, paprikapulver, salt och svartpeppar i en bunke.
  2. Forma smeten till biffar och stek dem i smör eller olja på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg, cirka 4-5 minuter per sida.
  3. Ta biffarna från stekpannan och lägg dem åt sidan att vila.
  4. Gör gräddsåsen genom att blanda 2 dl grädde och 1 dl kycklingbuljong i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar.

Snabbinlagd gurka:

You may also be interested in:  Janssons frestelse

För att göra den snabbinlagda gurkan, skiva en gurka tunt och lägg skivorna i en skål. Häll över ättika och strö över salt och socker efter smak. Låt gurkan stå i minst 15 minuter innan servering.

Servera kycklingbiffarna med gräddsås och snabbinlagd gurka. Garnera gärna med färsk persilja eller dill.

Oreganokyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.