Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
Table
Recept: Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka
Ingredienser:
- 400g kycklingfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 dl mjölk
- 1/2 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Smör eller olja för stekning
Tillagning:
- Blanda kycklingfärs, ägg, ströbröd, mjölk, lök, vitlök, paprikapulver, salt och svartpeppar i en bunke.
- Forma smeten till biffar och stek dem i smör eller olja på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg, cirka 4-5 minuter per sida.
- Ta biffarna från stekpannan och lägg dem åt sidan att vila.
- Gör gräddsåsen genom att blanda 2 dl grädde och 1 dl kycklingbuljong i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan sjuda i några minuter tills den tjocknar något.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
Snabbinlagd gurka:
För att göra den snabbinlagda gurkan, skiva en gurka tunt och lägg skivorna i en skål. Häll över ättika och strö över salt och socker efter smak. Låt gurkan stå i minst 15 minuter innan servering.
Servera kycklingbiffarna med gräddsås och snabbinlagd gurka. Garnera gärna med färsk persilja eller dill.
Lämna ett svar