Rostbiff i marinad med färska örter

Table
  1. Rostbiff i marinad med färska örter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser:

  • 1 kg rostbiff
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl sojasås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Gör så här:

  1. 1. Börja med att förbereda marinaden. Hacka vitlöksklyftorna fint.
  2. 2. Blanda ihop olivolja, sojasås, honung, torkad rosmarin, torkad timjan, salt och svartpeppar i en skål. Tillsätt den hackade vitlöken och rör om väl.
  3. 3. Lägg rostbiffen i en stor plastpåse och häll över marinaden. Se till att marinaden täcker köttet ordentligt.
  4. 4. Förslut påsen och låt rostbiffen marinera i kylskåpet i minst 4 timmar, eller över natten för bästa smak.
  5. 5. Ta ut köttet ur påsen och torka av det med hushållspapper. Grilla rostbiffen på medelhög värme i cirka 20-25 minuter, eller tills önskad innertemperatur uppnås. Vänd köttet regelbundet för att få en jämn grillyta.
  6. 6. Ta bort rostbiffen från grillen och låt den vila i ca 10 minuter innan du skär den i tunna skivor.
  7. 7. Servera rostbiffen med valfria tillbehör, som potatissallad och en fräsch sallad.
Kladdkaka med kokostosca
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up