Pasta med bacon- och ostsås

Table
  1. Recept: Pasta med bacon- och ostsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pasta med bacon- och ostsås

Ingredienser:

  • 200g pasta
  • 150g bacon, tärnat
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200ml grädde
  • 100g riven ost, exempelvis parmesan eller cheddar
  • 1 knippe färsk basilika, hackad
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, tills den är al dente.
  2. Stek baconet i en stor stekpanna tills det är krispigt. Ta sedan ut baconet från pannan och låt det rinna av på
    hushållspapper.
  3. I samma stekpanna, stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Häll i grädden och låt den koka upp. Rör om då och då så att såsen inte bränns.
  5. Rör i den rivna osten och låt den smälta ner i såsen.
  6. Vänd ner den kokta pastan i såsen och blanda väl, så att pastan täcks jämnt av såsen.
  7. Tillsätt det stekta baconet och den hackade basilikan och blanda försiktigt.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Servera din läckra Pasta med bacon- och ostsås varm och njut av smakerna!

Stekta abborrfiléer
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up