Kebabgryta med paprika och ris

Table
  1. Recept: Kebabgryta med paprika och ris
    1. Gör så här:

Recept: Kebabgryta med paprika och ris

Ingredienser:

  • 500g kebabkött
  • 2 paprikor
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ris
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning

Gör så här:

Steg 1: Skär kebabköttet i mindre bitar och hacka lök och vitlök fint. Skär paprikorna i strimlor.

Steg 2: Stek kebabköttet i olja tills det är genomstekt och fått fin färg. Ta sedan upp köttet från pannan och ställ åt sidan.

You may also be interested in:  Ramen med nudlar och fläsk

Steg 3: I samma panna, stek lök, vitlök och paprika tills de mjuknar. Tillsätt sedan paprikapulver och spiskummin och låt det fräsa med i någon minut.

Steg 4: Häll i krossade tomater och grädde i pannan och blanda väl. Låt såsen koka upp och sjud i cirka 10 minuter, eller tills den tjocknar något.

Steg 5: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 6: Lägg tillbaka köttet i pannan och låt det bli varmt igen.

You may also be interested in:  Janssons frestelse

Steg 7: Servera kebabgrytan med ris och gärna en sallad eller något annat gott tillbehör.

Smaklig måltid!

Gratinerad hummer med Västerbottensost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up