Kebabgryta med paprika och ris
Recept: Kebabgryta med paprika och ris
Ingredienser:
- 500g kebabkött
- 2 paprikor
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl ris
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grädde
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
Steg 1: Skär kebabköttet i mindre bitar och hacka lök och vitlök fint. Skär paprikorna i strimlor.
Steg 2: Stek kebabköttet i olja tills det är genomstekt och fått fin färg. Ta sedan upp köttet från pannan och ställ åt sidan.
Steg 3: I samma panna, stek lök, vitlök och paprika tills de mjuknar. Tillsätt sedan paprikapulver och spiskummin och låt det fräsa med i någon minut.
Steg 4: Häll i krossade tomater och grädde i pannan och blanda väl. Låt såsen koka upp och sjud i cirka 10 minuter, eller tills den tjocknar något.
Steg 5: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 6: Lägg tillbaka köttet i pannan och låt det bli varmt igen.
Steg 7: Servera kebabgrytan med ris och gärna en sallad eller något annat gott tillbehör.
Smaklig måltid!