Jordärtskockssoppa med parmachips

Table
  1. Jordärtskockssoppa med parmachips
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser:

  • 500g jordärtskockor
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

Tillagning:

  1. Skrubba och skala jordärtskockorna. Skär dem i mindre bitar.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt jordärtskockorna och stek i ca 5 minuter.
  5. Häll i grönsaksbuljongen och låt soppan koka i ca 20 minuter tills jordärtskockorna är mjuka.
  6. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät.
  7. Tillsätt vispgrädden och låt soppan koka upp igen.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera soppan varm och toppa med parmachips.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Servera jordärtskockssoppan tillsammans med färskt bröd.

Mjuk pepparkaka med glasyr
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up