Inlagd paprika

Table
  1. Recept på Inlagd Paprika
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept på Inlagd Paprika

Ingredienser:

  • Paprika (valfri färg) - 4 stycken
  • Vatten - 2 dl
  • Strösocker - 2 msk
  • Ättika - 1 dl
  • Salt - 1 tsk
  • Pepparkorn - 10 stycken

Gör såhär:

  1. Tvätta paprikorna och skär dem i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten, strösocker, ättika, salt och pepparkorn i en kastrull.
  3. Lägg i paprikabitarna i kastrullen och låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Stäng av värmen och låt paprikorna svalna i lagen.
  5. Fyll en ren burk med paprikorna och häll över lagen.
  6. Se till att paprikorna är täckta av lagen.
  7. Ställ burken i kylskåpet och låt paprikorna marinera i minst 24 timmar innan servering.

Tips:

You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Servera inlagd paprika som ett tillbehör till grillat kött, på smörgåsar eller i sallader för lite extra smak och färg!

Pasta med kalkonbacon och broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up