Inlagd paprika
Recept på Inlagd Paprika
Ingredienser:
- Paprika (valfri färg) - 4 stycken
- Vatten - 2 dl
- Strösocker - 2 msk
- Ättika - 1 dl
- Salt - 1 tsk
- Pepparkorn - 10 stycken
Gör såhär:
- Tvätta paprikorna och skär dem i mindre bitar.
- Koka upp vatten, strösocker, ättika, salt och pepparkorn i en kastrull.
- Lägg i paprikabitarna i kastrullen och låt sjuda i ca 5 minuter.
- Stäng av värmen och låt paprikorna svalna i lagen.
- Fyll en ren burk med paprikorna och häll över lagen.
- Se till att paprikorna är täckta av lagen.
- Ställ burken i kylskåpet och låt paprikorna marinera i minst 24 timmar innan servering.
Tips:
Servera inlagd paprika som ett tillbehör till grillat kött, på smörgåsar eller i sallader för lite extra smak och färg!