Älgfilé med svartvinbärssås




Älgfilé med svartvinbärssås



Table
  1. Recept: Älgfilé med svartvinbärssås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Älgfilé med svartvinbärssås

Ingredienser:

  • 600g älgfilé
  • 2 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl rött vin
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk maizena
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Rullrån

Gör så här:

  1. Börja med att skära älgfilén i tunna skivor, ca 1 cm tjocka.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek älgfilén på hög värme i cirka 1-2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp köttet från pannan och lägg det åt sidan för att vila.
  4. I samma stekpanna, tillsätt finhackad lök och pressad vitlök. Fräs på medelvärme tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  5. Tillsätt svartvinbärssaft och rött vin i pannan, låt det koka upp och reducera i cirka 5 minuter.
  6. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i ytterligare 5-10 minuter, tills den tjocknar något.
  7. Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner i såsen för att ytterligare tjockna den.
  8. Placera älgfiléskivorna på tallrikar och häll över den färdiga svartvinbärssåsen.
  9. Serv
    Osso buco
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up