Koka kronärtskockor

Table
  1. Recept: Koka kronärtskockor
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Koka kronärtskockor

Ingredienser

  • 4 stycken färska kronärtskockor
  • 1 tesked salt
  • 1 citron, saften

Gör så här

  1. Fyll en stor kastrull med vatten och tillsätt saltet.
  2. Klipp av stjälkarna på kronärtskockorna och ta bort eventuella taggar på bladen.
  3. Placera kronärtskockorna i kastrullen med vatten och pressa över citronsaften för att förhindra missfärgning.
  4. Koka upp vattnet och sänk sedan värmen till medelhög.
  5. Låt kronärtskockorna sjuda i cirka 25-30 minuter, eller tills de är mjuka när du sticker in en kniv i stjälken.
  6. Ta bort kronärtskockorna från kastrullen och låt dem svalna något innan du serverar.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

För att äta kronärtskockorna, dra av ett blad i taget och doppa den nedersta delen i en god sås eller smör. Skrapa sedan av den mjuka änden av bladet med tänderna och upprepa tills du kommer till de inre, möra bladen och hjärtat. Hjärtat kan sedan skäras i mindre bitar för att ätas.

Snabb pasta med korvsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up