Crêpes med skinkfyllning

Table
  1. Crêpes med skinkfyllning
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Crêpes med skinkfyllning

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk smält smör
  • 1/2 tsk salt
  • 200g skinka, strimlad
  • 1 dl riven ost
  • Några färska basilikablad

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, mjölk, ägg, smält smör och salt i en skål till en jämn smet.
  2. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite smör eller olja.
  3. Häll i en liten mängd av crêpes-smeten i stekpannan och vicka pannan för att fördela smeten jämnt.
  4. Grädda crêpesen i cirka 1-2 minuter, eller tills de blir ljusbruna på båda sidor.
  5. Ta ut crêpesen från stekpannan och lägg dem åt sidan.
  6. Upprepa steg 3-5 tills all smet är använd.
  7. Blanda den strimlade skinkan med osten i en skål.
  8. Fördela skink- och ostblandningen jämnt på varje crêpes.
  9. Rulla ihop crêpesen och placera dem i en ugnsfast form.
  10. Gratinera i förvärmd ugn på 200°C i cirka 10-15 minuter, eller tills osten smält och fått en gyllene färg.
  11. Dekorera crêpesen med färska basilikablad före servering.
You may also be interested in:  Morotsrulltårta

Servera och njut av denna läckra rätt Crêpes med skinkfyllning!

Kimchi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up