Gnudi med sparris och brynt smör


Table
  1. Recept: Gnudi med sparris och brynt smör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Gnudi med sparris och brynt smör

Ingredienser:

  • 500 g ricottaost
  • 1 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 500 g sparris
  • 100 g smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda ricottaost, ägg och parmesanost.
  2. Tillsätt vetemjöl gradvis och blanda väl tills du får en fast deg.
  3. Sätt degen i kylskåpet i cirka 30 minuter för att stelna.
  4. Under tiden kan du förbereda sparrisen genom att skära bort de träiga ändarna och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter eller tills de är knappt ömma.
  5. Ta ut degen från kylskåpet och forma små bollar, ungefär storleken på en valnöt.
  6. Koka gnudin i saltat vatten i ca 2-3 minuter eller tills de flyter upp till ytan.
  7. Under tiden kan du smälta smöret i en stekpanna över medium-värme tills det får en gyllenbrun färg.
  8. Stek de kokta gnudi i det brynta smöret i några minuter för att ge dem en härlig smak.
  9. Servera gnudi tillsammans med sparris och brynt smör.
  10. Krydda med salt och peppar efter smak.

Tips:

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Du kan toppa rätten med lite extra riven parmesanost och färsk dragon för extra smaksättning.

Köttfondue med mustig buljong
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up