Semitorkade tomater

Table
  1. Recept: Semitorkade tomater
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Semitorkade tomater

Ingredienser

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkad oregano
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Pad Thai

Gör så här

  1. Skär körsbärstomaterna i hälften och ta bort fröna.
  2. I en bunke, blanda olivolja, socker, vitlök, oregano, salt och peppar.
  3. Lägg tomaterna i blandningen och rör om ordentligt så att alla tomaterna täcks.
  4. Placera tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt.
  5. Grilla i ugnen på 150°C i cirka 2-3 timmar tills tomaterna har torkat delvis men fortfarande är saftiga.
  6. Ta ut plåten från ugnen och låt tomaterna svalna helt.
  7. Servera de semitorkade tomaterna med till exempel pasta, på bruschetta eller i sallader.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: För extra smak kan du tillsätta färska örter som basilika eller timjan innan du grillar tomaterna.

Panerad spätta med räksås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up