Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

Table
  1. Grönkålssallad med granatäpple och valnötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

Ingredienser:

  • 300g färsk grönkål
  • 1 granatäpple
  • 100g valnötter
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Pad Thai

Gör så här:

  1. Tvätta och torka grönkålen noggrant. Ta bort de grova stjälkarna och skär bladen i mindre bitar.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt.
  3. Öppna granatäpplet och ta ut kärnorna. Detta kan göras lättast genom att knacka på frukten med en slev så att kärnorna lossnar i en skål.
  4. Hacka valnötterna grovt.
  5. I en stor skål, blanda grönkål, rödlök, granatäpplekärnor och valnötter.
  6. I en liten skål, blanda olivolja, äppelcidervinäger och en nypa salt och peppar.
  7. Häll dressing över salladen och blanda väl så att alla ingredienser är täckta.
  8. Låt salladen stå i kylskåp i cirka 30 minuter för att marinera och mjuka upp grönkålen något.
  9. Servera salladen som den är eller som tillbehör till en huvudrätt.

Njut av denna hälsosamma och läckra grönkålssallad med granatäpple och valnötter!

Kycklinggryta med curry och kokosmjölk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up