Shish kebab med pitabröd

Table
  1. Recept: Shish kebab med pitabröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Shish kebab med pitabröd

Ingredienser:

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och peppar efter smak
  • Pitabröd
  • Tzatziki
  • Färsk persilja för garnering

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilé i bitar och lägg dem i en skål.
  2. Pressa saften från citronen över kycklingen.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
  4. Tillsätt vitlök, olivolja, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar till kycklingen. Blanda väl och låt marineras
    i kylskåp i minst 30 minuter.
  5. Skär paprika, lök och zucchini i bitar.
  6. Trä kyckling, paprika, lök och zucchini på grillspett.
  7. Grilla spetten på medelhög värme i cirka 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka.
  8. Värm pitabröden i ugnen eller på grillen.
  9. Servera de grillade spetten i pitabröd med tzatziki och garnera med färsk persilja.
You may also be interested in:  Pressgurka

Tips: Du kan även använda nötkött eller lammskött istället för kyckling.

Matjessill med krämigt ägg citronkräm och brynt smör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up