Shish kebab med pitabröd
Recept: Shish kebab med pitabröd
Ingredienser:
- 500 gram kycklingfilé
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 zucchini
- 1 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- Salt och peppar efter smak
- Pitabröd
- Tzatziki
- Färsk persilja för garnering
Gör så här:
- Skär kycklingfilé i bitar och lägg dem i en skål.
- Pressa saften från citronen över kycklingen.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
- Tillsätt vitlök, olivolja, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar till kycklingen. Blanda väl och låt marineras
i kylskåp i minst 30 minuter. - Skär paprika, lök och zucchini i bitar.
- Trä kyckling, paprika, lök och zucchini på grillspett.
- Grilla spetten på medelhög värme i cirka 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka.
- Värm pitabröden i ugnen eller på grillen.
- Servera de grillade spetten i pitabröd med tzatziki och garnera med färsk persilja.
Tips: Du kan även använda nötkött eller lammskött istället för kyckling.