Enkel japansk kålpannkaka

Table
  1. Enkel japansk kålpannkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Enkel japansk kålpannkaka

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 huvud vitkål, strimlad
  • 4 salladslökar, strimlade
  • Vegetabilisk olja för stekning
  • Japansk sojasås och majonnäs för servering

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör såhär:

  1. I en stor skål, blanda vetemjöl, vatten, ägg och salt till en jämn smet.
  2. Tillsätt strimlad vitkål och salladslökar i smeten och blanda väl.
  3. Värm upp en stekpanna över medelhög värme och tillsätt lite vegetabilisk olja.
  4. Häll en slev av smeten i stekpannan och forma till en rund pannkaka. Stek i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills gyllenbrun och genomstekt.
  5. Upprepa stekningen med resten av smeten.
  6. Servera de japanska kålpannkakorna varma med en klick japansk sojasås och majonnäs på toppen.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips:

  • Prova att tillsätta räkor, bacon eller kyckling i smeten för extra smak och protein.
  • Servera kålpannkakan som en komplett måltid med en fräsch sallad vid sidan om.
Ugnsbakad lax med sparris - middag på en plåt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up