Griljerad julskinka

Table
  1. Recept: Griljerad julskinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Griljerad julskinka

Ingredienser:

  • 1 julskinka (cirka 2-3 kg)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka julskinkan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Ta ut skinkan ur vattnet och låt den svalna något.
  3. Skär bort svålen och ett tunt lager av fettet.
  4. Blanda ströbröd, senap och honung i en skål.
  5. Smält smöret och pensla det över skinkan.
  6. Strö över ströbrödsblandningen och tryck försiktigt fast den på skinkan.
  7. Griljera skinkan i ugnen på 225 grader i cirka 20-25 minuter, eller tills griljeringen är gyllenbrun och krispig.
  8. Ta ut skinkan och låt den vila några minuter innan den skärs upp i tunna skivor.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servera den griljerade julskinkan med klassiska tillbehör som senap, rödbetssallad och kokt potatis. En perfekt rätt att njuta av under julhelgen!

Färsk chorizo med fettuccine och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up