Knäckig rabarberpaj
Recept: Knäckig rabarberpaj
Ingredienser:
- 500g rabarber
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl havregryn
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 100g smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skölj och skiva rabarberna, och lägg dem i en smord pajform.
- Blanda strösocker och vaniljsocker i en skål och strö det över rabarberna.
- I en annan skål, blanda havregryn, vetemjöl och smör till en smulig massa. Strö detta över rabarberna och sockret.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllenbrun och knäckig.
- Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Tips:
Servera gärna knäckig rabarberpaj med vaniljsås eller vaniljglass för extra smak.