Knäckig rabarberpaj

Table
  1. Recept: Knäckig rabarberpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Knäckig rabarberpaj

Ingredienser:

  • 500g rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100g smör

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och skiva rabarberna, och lägg dem i en smord pajform.
  3. Blanda strösocker och vaniljsocker i en skål och strö det över rabarberna.
  4. I en annan skål, blanda havregryn, vetemjöl och smör till en smulig massa. Strö detta över rabarberna och sockret.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills den är gyllenbrun och knäckig.
  6. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.

Tips:

Servera gärna knäckig rabarberpaj med vaniljsås eller vaniljglass för extra smak.

Fylld köttfärsgrotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up