Färsfräs i pitabröd

Table
  1. Färsfräs i pitabröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Färsfräs i pitabröd

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver (valfritt, beroende på önskad hetta)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • Pitabröd
  • Färska grönsaker (sallad, tomat, gurka, etc.)
  • Tzatziki, för servering

Gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med lite olja.
  2. Stek köttfärs, lök och vitlök tills köttet är genomstekt och löken är mjuk.
  3. Tillsätt paprika, spiskummin, paprikapulver, chilipulver (om används) och salt. Blanda väl och stek i några minuter till.
  4. Tillsätt vatten och låt fräset puttra i ca 5-10 minuter tills smakerna har blandats och såsen har tjocknat något.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Fyll pitabröden med färsfräset och toppa med färska grönsaker.
  7. Servera med tzatziki och njut!
You may also be interested in:  Koka ägg

Notering: Du kan även lägga till andra tillbehör som exempelvis riven ost eller jalapeños för att göra rätten ännu mer smakrik.

Rotfruktsgratäng med timjan och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.