Färsfräs i pitabröd
Färsfräs i pitabröd
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver (valfritt, beroende på önskad hetta)
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- Pitabröd
- Färska grönsaker (sallad, tomat, gurka, etc.)
- Tzatziki, för servering
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna med lite olja.
- Stek köttfärs, lök och vitlök tills köttet är genomstekt och löken är mjuk.
- Tillsätt paprika, spiskummin, paprikapulver, chilipulver (om används) och salt. Blanda väl och stek i några minuter till.
- Tillsätt vatten och låt fräset puttra i ca 5-10 minuter tills smakerna har blandats och såsen har tjocknat något.
- Värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fyll pitabröden med färsfräset och toppa med färska grönsaker.
- Servera med tzatziki och njut!
Notering: Du kan även lägga till andra tillbehör som exempelvis riven ost eller jalapeños för att göra rätten ännu mer smakrik.
Lämna ett svar