Grillad halloumi i marinad

Table
  1. Grillad halloumi i marinad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Grillad halloumi i marinad

Ingredienser:

  • 250 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning:

You may also be interested in:  Vårens nässelsoppa

1. Skär halloumiosten i skivor eller bitar, beroende på hur du vill grilla den.
2. Blanda olivolja, citronjuice, vitlök och oregano i en skål för marinaden.
3. Lägg halloumiostbitarna i marinaden och vänd dem så att de täcks jämnt.
4. Låt halloumin marinera i cirka 15-30 minuter så att smakerna sätter sig ordentligt.
5. Förbered grillen genom att tända den och låta den bli riktigt varm.
6. Grilla halloumiosten i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills den får fina grillränder.
7. Ta bort halloumiosten från grillen och servera genast.
8. Du kan servera den grillade halloumin som den är, eller så kan du till exempel lägga den på en sallad eller i ett bröd.

Tips:
För att variera smaken kan du även experimentera med olika typer av marinad, som till exempel honung, sojasås eller chili.

Glad grillning!

Mellanmålsbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up