Enkel frutti di mare
Enkel frutti di mare recept
Ingredienser:
- 500g blandade skaldjur (t.ex. räkor, bläckfisk, musslor, blåmusslor)
- 400g spaghetti
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 liten lök, hackad
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vitt vin
- 1 tsk torkad oregano
- Olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, häll av och ställ åt sidan.
- Fräs vitlök och lök i en stor stekpanna med olivolja tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt skaldjuren och stek i ca 3-4 minuter eller tills de är genomkokta.
- Häll i de krossade tomaterna och det vita vinet. Krydda med torkad oregano, salt och peppar efter smak.
- Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 minuter för att få en god smak och tjockare konsistens.
- Blanda den kokta spaghettin med såsen och rör om ordentligt, så att pastan täcks jämnt.
- Servera genast och njut av din enkla frutti di mare!
