Kasslergratäng med ris och banan

Table
  1. Kasslergratäng med ris och banan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kasslergratäng med ris och banan

Ingredienser:

  • Kassler (500g)
  • Ris (2 dl)
  • Banan (2 st)
  • Grädde (2 dl)
  • Riven ost (1 dl)
  • Smör eller olja (till stekning)
  • Salt och peppar (efter smak)

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Tips: Tillsätt gärna en buljongtärning för extra smak.

2. Skär kasslern i skivor och stek dem gyllenbruna i smör eller olja på medelhög värme.

3. Skala bananerna och skär dem i tunna skivor.

You may also be interested in:  Pulled pork

4. I en ugnsfast form, varva kasslerskivor, bananskivor och ris.

5. Häll grädden över formen och strö över den rivna osten.

6. Gratinera i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter, eller tills osten har fått fin färg och gratängen är genomvarm.

Servingsförslag: Servera kasslergratängen med en fräsch sallad.

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up