Röd vinbärspaj

Table
  1. Recept: Röd vinbärspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Röd vinbärspaj

Ingredienser:

  • 400g röda vinbär
  • 100g strösocker
  • 150g vetemjöl
  • 100g kallt smör
  • 1 tsk vaniljsocker

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C.
  2. Tvätta vinbären och skaka av överflödigt vatten.
  3. I en skål, blanda vinbär och strösocker tillsammans.
  4. I en annan skål, blanda vetemjöl och vaniljsocker.
  5. Tillsätt det kalla smöret i små bitar till mjölblandningen och nyp ihop det till en smulig deg.
  6. Smörj en pajform och fördela hälften av smultoppen i botten.
  7. Toppa med vinbärsfyllningen och strö över resten av smuldegen.
  8. Grädda i förvärmd ugn i cirka 30 minuter, eller tills pajen har fått en gyllene färg.
  9. Ta ut pajen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Servera röd vinbärspajen ljummen eller kall tillsammans med vaniljsås eller glass. Njut!

Tomatsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up