Italiensk smörgåstårta

Table
  1. Italiensk smörgåstårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Italiensk smörgåstårta

Ingredienser:

  • 12 skivor vitt bröd
  • 200 g salami
  • 200 g skinka
  • 200 g mozzarellaost
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Svart vinbärssaft

Gör så här:

  1. Börja med att skiva löken och paprikan tunt.
  2. Blanda majonnäs, crème fraîche och dijonsenap i en skål och smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ett lager av såsen på en skiva bröd.
  4. Lägg ut skivad salami, skinka, mozzarellaost, lök och paprika på brödet.
  5. Upprepa steg 3-4 för att skapa flera lager, avsluta med ett lager bröd utan pålägg.
  6. Tryck ned smörgåstårtan försiktigt och täck den sedan med resterande sås.
  7. Ställ in smörgåstårtan i kylen och låt den vila i minst 2 timmar.
  8. Skär upp smörgåstårtan i bitar och servera.
Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up