Italiensk smörgåstårta
Italiensk smörgåstårta
Ingredienser:
- 12 skivor vitt bröd
- 200 g salami
- 200 g skinka
- 200 g mozzarellaost
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att skiva löken och paprikan tunt.
- Blanda majonnäs, crème fraîche och dijonsenap i en skål och smaka av med salt och peppar.
- Bred ett lager av såsen på en skiva bröd.
- Lägg ut skivad salami, skinka, mozzarellaost, lök och paprika på brödet.
- Upprepa steg 3-4 för att skapa flera lager, avsluta med ett lager bröd utan pålägg.
- Tryck ned smörgåstårtan försiktigt och täck den sedan med resterande sås.
- Ställ in smörgåstårtan i kylen och låt den vila i minst 2 timmar.
- Skär upp smörgåstårtan i bitar och servera.