Svart vinbärssaft

Table
  1. Svart vinbärssaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Svart vinbärssaft

Ingredienser:

  • 1 kg svarta vinbär
  • 1 liter vatten
  • 500 g socker

Gör så här:

  1. Skölj vinbären noga och ta bort eventuella blad eller kvistar.
  2. Lägg vinbären i en stor kastrull och häll över vattnet.
  3. Koka upp blandningen och låt den sjuda i cirka 20 minuter, eller tills bären är helt mjuka och saftiga.
  4. Pressa bären genom en finmaskig sil för att separera saften från resten av bärmassan. Först använd en träslev för att trycka ner bären och sedan använd en sked för att få ut så mycket saft som möjligt.
  5. Häll saften tillbaka i kastrullen och tillsätt sockret.
  6. Koka upp saften igen och rör om tills sockret har lösts upp helt.
  7. Skumma av eventuellt skum som bildas på ytan.
  8. Häll upp den varma saften i väl rengjorda flaskor och förslut dem direkt.
  9. Låt saften svalna helt i rumstemperatur och förvara den sedan i kylen.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips:

  • Tillsätt gärna några myntablad eller kanelstänger under kokningen för att ge saften extra smak.
  • Svart vinbärssaften kan användas som en uppfriskande dryck, men den kan också användas som ingrediens i olika desserter eller i cocktailrecept.
Pasta pesto med kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.