Marängrulltårta

Table
  1. Recept: Marängrulltårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Marängrulltårta

Ingredienser:

  • Maräng: 4 äggvitor
  • Socker: 2 dl
  • Vispgrädde: 2 dl
  • Färska bär: efter smak
You may also be interested in:  Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger

Gör så här:

  1. 1. Förvärm ugnen till 150°C.
  2. 2. Separera äggvitorna från äggulorna i en ren skål.
  3. 3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med hjälp av en elvisp eller en köksmaskin.
  4. 4. Tillsätt sockret gradvis medan du fortsätter att vispa äggvitorna. Fortsätt vispa tills marängen blir vit och glansig.
  5. 5. Klä en plåt med bakplåtspapper och häll marängsmeten på pappret. Jämna ut den till en rektangel med en spatel.
  6. 6. Grädda marängen i ugnen i ca 25 minuter, eller tills den får en gyllene färg.
  7. 7. Ta ut marängen från ugnen och låt den svalna helt.
  8. 8. När marängen har svalnat, vispa grädden tills den blir fast och bred ut den över marängen.
  9. 9. Rulla ihop marängen från ena kanten till den andra med hjälp av bakplåtspappret.
  10. 10. Förvara i kylen i minst 2 timmar för att stabilisera rulltårtan.
  11. 11. Servera rulltårtan tillsammans med färska bär som dekoration.
You may also be interested in:  Mozartkulor

Detta recept på marängrulltårta är en läcker och luftig tårta som passar perfekt till efterrätt eller till kalas. Testa att variera smaken med olika bär för att få en extra god touch!

Mellanmålsbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up