Mozartkulor

Table
  1. Recept på Mozartkulor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Mozartkulor

Ingredienser:

  • 150 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 50 g rumsvarm mandelmassa
  • 75 g florsocker
  • 1 msk rom

You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Smält mörk choklad tillsammans med smöret i vattenbad.
  2. Under tiden, blanda mandelmassa med florsocker och rom i en skål till en jämn smet.
  3. Blanda den smälta chokladsmeten med mandelmassan och rör om väl tills allt är väl blandat.
  4. Ställ skålen i kylskåpet och låt smeten stelna i ca 30 minuter.
  5. Forma små bollar av smeten och rulla dem i florsocker.
  6. Ställ Mozartkulorna i kylskåpet för att stelna helt innan servering.

Tips:

You may also be interested in:  Chili con carne

Servera Mozartkulorna som en delikat efterrätt eller som en godbit till kaffet.

Kalvsfärsbiffar med gräddsås och pressgurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up