Omelett med tomat och spenat

Table
  1. Omelett med tomat och spenat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Omelett med tomat och spenat

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tomat
  • 1 näve färsk spenat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

You may also be interested in:  Ghee

Gör så här:

  1. Vispa ägg och mjölk i en skål.
  2. Skär tomaten i skivor och hacka spenaten grovt.
  3. Häll olivolja i en stekpanna och värm på medelhög värme.
  4. Tillsätt tomat och spenat i stekpannan och låt det steka i 2-3 minuter tills spenaten har mjuknat.
  5. Häll äggsmeten över tomaten och spenaten i stekpannan.
  6. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Låt omeletten steka på medelvärme i ca 5 minuter tills den stannar i mitten och blir gyllenebrun på
    undersidan.
  8. Vänd omeletten försiktigt med hjälp av en stekspade och stek den på andra sidan i ca 3-4 minuter.
  9. Ta bort omeletten från värmen och låt den svalna något innan den skärs i klyftor.

Grönkålschips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up