Rårakor utan ägg

Table
  1. Rårakor utan ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Rårakor utan ägg

Ingredienser:

  • Potatis - 4-5 stycken, skalade och rivna
  • Vetemjöl - 1 dl
  • Salt - 1 tsk
  • Smör eller olja - till stekning

Gör såhär:

  1. Blanda de rivna potatisarna med vetemjöl och salt i en skål.
  2. Forma smeten till små runda plättar eller bollar.
  3. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna.
  4. Stek rårakor i pannan tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  5. Ta upp rårakorna och lägg dem på papper för att rinna av.
  6. Serva rårakorna varma med exempelvis lingonsylt eller gräddfil.
You may also be interested in:  Souvlaki

För bästa smak och konsistens, ät rårakorna direkt efter tillagning.

Grönsaksbuljong
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up