Gräddig pasta med pancetta och ärtor

Table
  1. Recept: Gräddig pasta med pancetta och ärtor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Gräddig pasta med pancetta och ärtor

Ingredienser:

  • 250 g pasta (valfri sort)
  • 150 g pancetta (eller bacon), tärnad
  • 1 dl frysta ärtor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk smör
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

You may also be interested in:  Skink- och broccolipaj

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta upp pastan och låt den rinna av.
  2. Stek pancettan tills den blir krispig i en stor stekpanna. Lägg åt sidan på ett fat klätt med hushållspapper.
  3. I samma stekpanna, smält smöret och tillsätt den finhackade vitlöken. Fräs i några sekunder tills den blir gyllene.
  4. Tillsätt ärtorna till stekpannan och stek i ca 2 minuter tills de tinar och blir mjuka.
  5. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknar något.
  6. Tillsätt den kokta pastan till såsen och rör om tills pastan är helt täckt av såsen.
  7. Blanda i den rivna parmesanosten och stekta pancettan. Rör om tills osten smälter och allt är väl blandat.
  8. Tillsätt den färska basilikan och smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Servera genast och njut av den gräddiga pastan med pancetta och ärtor!
Mormor Irenes kalkonsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up