Porchetta di fano

Table
  1. Recept: Porchetta di Fano
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Porchetta di Fano

Ingredienser:

  • 1 hel grisfläsk (ca 4-5 kg)
  • 6 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 matskedar färsk rosmarin, finhackad
  • 4 matskedar fänkålsfrön
  • 2 matskedar salt
  • 1 matsked peppar
  • 2 matskedar olivolja

Gör så här:

  1. Skär av grisfläskets svålar från undersidan och spara dem.
  2. I en stor skål, blanda ihop vitlök, rosmarin, fänkålsfrön, salt och peppar.
  3. Gnid in kryddblandningen jämnt över grisfläskets köttsida.
  4. Vik fläsket ihop och bind det med snöre för att hålla formen.
  5. Placera grisfläsket på en ugnsfast gryta med svålen uppåt.
  6. Pensla svålen med olivolja.
  7. Täck grytan med aluminiumfolie.
  8. Grilla porchettan i en förvärmd ugn på 150°C i ca 5 timmar.
  9. Ta bort aluminiumfolien och öka ugnsvärmen till 220°C.
  10. Grilla porchettan i ytterligare 30 minuter tills svålen är knaprig.
  11. Ta ut porchettan från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan servering.
You may also be interested in:  Schackrutor

Servera porchettan varm och skivad. Den passar utmärkt som fyllning i sandwiches, eller som huvudingrediens i en härlig pastarätt. Smaklig måltid!

Baguette
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up