Tranbärssås

Table
  1. Recept på Tranbärssås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Tranbärssås

Ingredienser:

  • 500g tranbär
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Tvätta tranbären noggrant.
  2. Häll tranbär, vatten, socker och vaniljsocker i en kastrull.
  3. Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter tills tranbären har mjuknat.
  4. Rör om med en slev då och då.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt såsen svalna något.
  6. Mixa eller mosa tranbärssåsen för en slätare konsistens.
  7. Häll upp i en burk eller serveringsskål.
  8. Låt svalna helt och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Tranbärssåsen är perfekt att servera som tillbehör till olika kötträtter eller vid festliga tillfällen som julmiddagen. Den sötsyrliga smaken och den vackra röda färgen ger en extra touch till maten.

Köttfärspizza
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up