Glassbomb

Table
  1. Recept på Glassbomb
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Glassbomb

Ingredienser:

  • 4 dl vaniljglass
  • 2 dl chokladglass
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. Ta fram en form för glassbomber. Det kan vara små portionsformar eller en glassform.
  2. Varva vaniljglass och chokladglass i formarna. Gör flera lager för bästa effekt.
  3. Ställ formarna i frysen och låt dem stelna i minst 2 timmar.
  4. Smält mörk choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  5. Ta ut glassbomben ur frysen och doppa hälften av varje bomb i den smälta chokladen.
  6. Ställ glassbomben tillbaka i frysen och låt chokladen stelna.
  7. Vispa grädden med vaniljsocker till fast konsistens.
  8. Ta ut glassbomben ur frysen och toppa med läcker vispad grädde.
  9. Servera direkt och njut av den härliga kombinationen av sval glass och krämig grädde.
You may also be interested in:  Lussebullar

Tips: Du kan också experimentera med olika smaker av glass och dekorera dina glassbomber med strössel, hackad frukt eller nötter.

Chilimajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.