Havreflarn

Table
  1. Recept på Havreflarn
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Havreflarn

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.
  3. 3. Blanda ihop strösocker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  4. 4. Tillsätt det smälta smöret och rör om till en jämn smet.
  5. 5. Klicka ut små högar av smeten med hjälp av två teskedar på bakplåtspapperet.
  6. 6. Platta till högarna något med baksidan av en sked.
  7. 7. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
  8. 8. Ta ut plåten och låt havreflarnen svalna helt innan du lyfter av dem från papperet.
  9. 9. Upprepa steg 5-8 tills smeten är slut.

Tips:

You may also be interested in:  Chili con carne

- För extra smak kan du tillsätta hackad choklad eller nötter i smeten innan gräddning.

- Havreflarnen kan förvaras i en lufttät burk i upp till en vecka.

Citronkaka med bär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up