Risgrynsplättar med vanilj

Table
  1. Risgrynsplättar med vanilj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Risgrynsplättar med vanilj

Ingredienser:

  • 2 dl risgryn
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • smör eller olja till stekning
  • strösocker och kanel till servering

Gör så här:

  1. Koka risgrynen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll av riset och låt det svalna något.
  3. I en separat skål, vispa äggen lätt tillsammans med mjölet, vaniljsockret och salt.
  4. Rör ner risgrynen i äggsmeten och blanda väl.
  5. Hetta upp en stekpanna och smält smör eller häll i olja för att täcka bottnen.
  6. Klicka ut smeten i stekpannan i lagom stora plättar.
  7. Stek plättarna på medelhög värme tills de får fin gyllenbrun färg på båda sidor.
  8. Servera de färdiga risgrynsplättarna varma med strösocker och kanel på toppen.

You may also be interested in:  Kycklingburgare med syrad lök och avokado

Tips:

Du kan även servera risgrynsplättarna med sylt, bär eller vispad grädde för en extra smakupplevelse.

Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up