Risgrynsplättar med vanilj
Risgrynsplättar med vanilj
Ingredienser:
- 2 dl risgryn
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
- smör eller olja till stekning
- strösocker och kanel till servering
Gör så här:
- Koka risgrynen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll av riset och låt det svalna något.
- I en separat skål, vispa äggen lätt tillsammans med mjölet, vaniljsockret och salt.
- Rör ner risgrynen i äggsmeten och blanda väl.
- Hetta upp en stekpanna och smält smör eller häll i olja för att täcka bottnen.
- Klicka ut smeten i stekpannan i lagom stora plättar.
- Stek plättarna på medelhög värme tills de får fin gyllenbrun färg på båda sidor.
- Servera de färdiga risgrynsplättarna varma med strösocker och kanel på toppen.
Tips:
Du kan även servera risgrynsplättarna med sylt, bär eller vispad grädde för en extra smakupplevelse.