Smörslungad dillpotatis med rökt skinka



Recept: Smörslungad dillpotatis med rökt skinka

Table
  1. Recept: Smörslungad dillpotatis med rökt skinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Smörslungad dillpotatis med rökt skinka

Ingredienser:

  • 500 g små potatisar
  • 2 msk smör
  • 1 knippe färsk dill
  • 200 g rökt skinka
  • Flingsalt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Mörkt filmjölksbröd

Gör såhär:

  1. Tvätta och borsta potatisarna noggrant för att ta bort all smuts.
  2. Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15-20 minuter.
  3. Häll av vattnet och låt potatisarna svalna något.
  4. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme.
  5. Tillsätt potatisarna i stekpannan och vänd försiktigt så att de täcks av smöret.
  6. Strimla den rökta skinkan och blanda i den tillsammans med potatisarna.
  7. Hacka dillen och strö över potatisarna och skinkan.
  8. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.
  9. Stek potatisarna och skinkan i ytterligare några minuter tills de fått fin färg.
  10. Serv

    Bao bröd
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up