Äppellimpa

Table
  1. Recept på Äppellimpa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Äppellimpa

Ingredienser:

  • 3 mogna äpplen
  • 2 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl solrosolja
  • 1 dl mjölk
  • En nypa salt
You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en brödform.
  2. Skala och riv äpplena grovt.
  3. I en stor skål, blanda ihop äpplen, råsocker, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
  4. Tillsätt solrosolja och mjölk till äppelblandningen och rör om väl.
  5. Tillsätt vetemjöl och blanda försiktigt tills allt har blandat sig. Undvik överblandning.
  6. Häll smeten i den smorda brödformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter, eller tills limpan har fått en gyllene färg och är genomgräddad.
  7. Ta ut limpan från ugnen, låt den svalna något och stjälp sedan upp den ur formen.
  8. Skär i skivor och servera! Limpan är god både varm och kall.
Falafelwrap med sallad och vitlöksdressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up