Äppellimpa
Recept på Äppellimpa
Ingredienser:
- 3 mogna äpplen
- 2 dl råsocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl solrosolja
- 1 dl mjölk
- En nypa salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C och smörj en brödform.
- Skala och riv äpplena grovt.
- I en stor skål, blanda ihop äpplen, råsocker, kanel, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
- Tillsätt solrosolja och mjölk till äppelblandningen och rör om väl.
- Tillsätt vetemjöl och blanda försiktigt tills allt har blandat sig. Undvik överblandning.
- Häll smeten i den smorda brödformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 45-50 minuter, eller tills limpan har fått en gyllene färg och är genomgräddad.
- Ta ut limpan från ugnen, låt den svalna något och stjälp sedan upp den ur formen.
- Skär i skivor och servera! Limpan är god både varm och kall.