Spagetti med morotssås
Spagetti med morotssås
Ingredienser:
- 500g spagetti
- 4 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
Gör så här:
- Skala och riv morötterna grovt. Hacka löken och vitlöken.
- I en kastrull, värm upp olivoljan på medelhög värme.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek tills löken blir genomskinlig.
- Tillsätt morötterna och stek i cirka 5 minuter tills de mjuknar något.
- Tillsätt grädde, oregano, basilika, salt och peppar. Rör om väl.
- Reducera värmen och låt såsen puttra i ungefär 10 minuter, tills den får en krämig konsistens.
- Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när spagettin är al dente.
- Blanda spagetti med den färdiga morotssåsen och strössla över riven parmesanost.
- Servera genast och njut av denna läckra rätt!
Tips: För en extra touch kan du toppa med färsk basilika eller riven parmesanost.