Tex mex-soppa med quesadillas
Table
Recept: Tex Mex-soppa med quesadillas
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 burk svarta bönor (à 400 g)
- 1 burk majs (à 300 g)
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
- Olja till stekning
- 8 st tortillabröd
- 200 g riven ost
- Sour cream och färsk koriander för servering
Gör så här:
- Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
- Tärna paprikan.
- I en stor kastrull, värm oljan och stek lök, vitlök och paprika tills de mjuknar.
- Tillsätt svarta bönor, majs, krossade tomater och grönsaksbuljong i kastrullen.
- Krydda med spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 15 minuter.
- Under tiden, förbered quesadillas. Lägg en klick riven ost på en tortillabröd och vik på mitten.
- Stek quesadillas i en torr stekpanna på medelvärme tills osten smält och tortillabrödet fått en gyllene färg. Upprepa med resterande tortillabröd.
- Ta bort soppan från värmen och mixa den med en stavmixer tills den blir slät och krämig.
- Servera soppan varm med quesadillas, sour cream och färsk koriander.