Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

Table
  1. Ostgratinerad skinkschnitzel med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Ostgratinerad skinkschnitzel med ris

Ingredienser:

  • 4 skinkschnitzlar
  • 200 g riven ost
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • Smör till stekning
  • 400 g ris
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör såhär:

  1. Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Banka ut skinkschnitzlarna så de blir lite tunnare och krydda dem sedan med salt och peppar.
  3. Vispa äggen tillsammans i en skål och häll mjölet och ströbrödet i två separata skålar.
  4. Doppa skinkschnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
  5. Stek schnitzlarna i smör på medelhög värme tills de får en fin gyllene färg.
  6. Sätt ugnen på grillfunktionen.
  7. Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form och täck dem med riven ost.
  8. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått en fin gyllene färg.
  9. Servera skinkschnitzeln tillsammans med det kokta riset.
You may also be interested in:  Picklad silverlök

Notera: Du kan även servera skinkschnitzeln med en god sås eller en fräsch sallad.

Gratinerad långfranska med skinka och ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up