Ostgratinerad skinkschnitzel med ris
Ostgratinerad skinkschnitzel med ris
Ingredienser:
- 4 skinkschnitzlar
- 200 g riven ost
- 2 dl ströbröd
- 1 dl mjöl
- 2 ägg
- Smör till stekning
- 400 g ris
- 8 dl vatten
- 1 tsk salt
Gör såhär:
- Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Banka ut skinkschnitzlarna så de blir lite tunnare och krydda dem sedan med salt och peppar.
- Vispa äggen tillsammans i en skål och häll mjölet och ströbrödet i två separata skålar.
- Doppa skinkschnitzlarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd.
- Stek schnitzlarna i smör på medelhög värme tills de får en fin gyllene färg.
- Sätt ugnen på grillfunktionen.
- Lägg schnitzlarna i en ugnsfast form och täck dem med riven ost.
- Gratinera i ugnen tills osten smält och fått en fin gyllene färg.
- Servera skinkschnitzeln tillsammans med det kokta riset.
Notera: Du kan även servera skinkschnitzeln med en god sås eller en fräsch sallad.