Julknäck

Table
  1. Julknäck
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Julknäck

Ingredienser:

  • 500 g strösocker
  • 150 g ljus sirap
  • 150 g smör
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g hackade mandlar

Gör såhär:

  1. Blanda strösocker, ljus sirap och smör i en stor kastrull.
  2. Koka upp smeten under omrörning tills den får en ljusbrun färg.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt bikarbonat och vaniljsocker. Rör om väl.
  4. Tillsätt de hackade mandlarna och blanda ordentligt.
  5. Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och jämna till ytan med en spatel.
  6. Låt knäcken svalna helt och skär den sedan i mindre bitar.
You may also be interested in:  Vitvinssås

Tips: För att få extra julkänsla kan du smaksätta knäcken med lite kanel eller nejlikor.

Färskpotatis i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up