Kycklinggryta ”Aji de Gallina”
Recept: Kycklinggryta "Aji de Gallina"
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 2 skivor vitt bröd
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/4 tsk gurkmeja
- 1/4 tsk cayennepeppar
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl mjölk
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Skär kycklingfilén i bitar och stek den i olivolja tills den är genomstekt. Ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna, lägg till tärnad lök och vitlök. Stek tills löken blir genomskinlig.
- Riv brödskivorna i mindre bitar och lägg till dem i pannan med lök och vitlök. Låt brödet mjukna något.
- Tillsätt spiskummin, paprikapulver, gurkmeja och cayennepeppar till pannan. Rör om väl för att blanda alla ingredienser.
- Häll i kycklingbuljongen och mjölken i pannan. Rör om och låt såsen koka upp.
- Reducera värmen och tillsätt den rivna parmesanosten. Rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
- Lägg tillbaka den stekta kycklingen i pannan. Blanda väl och låt kycklinggrytan sjuda i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar efter behov.
Servéringsförslag:
Servera kycklinggrytan "Aji de Gallina" med kokt ris och rostad majs för en autentisk peruansk måltid. Garnera gärna med en skiva kokt ägg och svarta oliver. Njut av den krämiga kycklinggrytan tillsammans med de olika smaksensationerna!