Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Table
  1. Recept: Kycklinggryta "Aji de Gallina"
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servéringsförslag:

Recept: Kycklinggryta "Aji de Gallina"

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skär kycklingfilén i bitar och stek den i olivolja tills den är genomstekt. Ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
  2. I samma panna, lägg till tärnad lök och vitlök. Stek tills löken blir genomskinlig.
  3. Riv brödskivorna i mindre bitar och lägg till dem i pannan med lök och vitlök. Låt brödet mjukna något.
  4. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, gurkmeja och cayennepeppar till pannan. Rör om väl för att blanda alla ingredienser.
  5. Häll i kycklingbuljongen och mjölken i pannan. Rör om och låt såsen koka upp.
  6. Reducera värmen och tillsätt den rivna parmesanosten. Rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
  7. Lägg tillbaka den stekta kycklingen i pannan. Blanda väl och låt kycklinggrytan sjuda i ca 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar efter behov.

Servéringsförslag:

You may also be interested in:  Ugnsstekta kycklingben

Servera kycklinggrytan "Aji de Gallina" med kokt ris och rostad majs för en autentisk peruansk måltid. Garnera gärna med en skiva kokt ägg och svarta oliver. Njut av den krämiga kycklinggrytan tillsammans med de olika smaksensationerna!

Tagliatelle med bacon och tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up