Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis






Recept: Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis



Table
  1. Recept: Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

Ingredienser:

  • 500g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl färsk persilja, hackad
  • 2 morötter, riven
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 dl färsk mynta, hackad
  • 1 kg klyftpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Lussebullar

Gör så här:

  1. Blanda lammfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar och persilja i en stor skål. Forma smeten till biffar.
  2. Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek biffarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  3. Riv morötterna och krama ut överflödig vätska. Blanda morötter, grekisk yoghurt, vitlök och mynta i en skål till tzatzikin.
  4. Sätt ugnen på 200 grader Celsius. Lägg klyftpotatisen på en bakplåtspapperklädd plåt. Tillsätt olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar. Blanda väl och sprid ut potatisen jämnt på plåten.
  5. Gratinera klyftpotatisen i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  6. Serv

    St Louis Cut pork ribs
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up