Kall dillsås

Table
  1. Recept: Kall dillsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kall dillsås

Ingredienser:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Mixa gräddfil, majonnäs, citronsaft och dijonsenap i en skål.
  2. Rör ner den finhackade dillen och blanda väl.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ såsen i kylskåpet i minst 30 minuter för att låta smakerna sätta sig.
  5. Ta ut såsen från kylskåpet och servera den som tillbehör till fisk, potatis eller grönsaker.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Denna kalla dillsås är perfekt att ha till sommarens grillfester eller som en fräsch sås till middagen. Den passar utmärkt till både fiskrätter och vegetariska alternativ. Servera den kyld och njut av den krämiga konsistensen och den friska dillsmaken!

Hemgjorda äppelchips
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up