Vegopastej

Table
  1. Vegopastej - En läcker och hälsosam alternativ till traditionell pastej
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Serveringstips
    4. Sammanfattning

Vegopastej - En läcker och hälsosam alternativ till traditionell pastej

Ingredienser

  • 2 dl kokta kikärtor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 st avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Mixa kikärtor, solrosfrön, avokado, vitlök och persilja i en matberedare tills det blir en slät smet.
  2. Tillsätt olivolja, spiskummin, citronsaft samt salt och peppar efter smak och mixa igen till allt är väl blandat.
  3. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
  4. Häll över pastejen i en burk och förvara i kylskåp.

Serveringstips

You may also be interested in:  Paella med kyckling och skaldjur

Denna vegopastej är ett perfekt pålägg på smörgåsen eller tillsammans med grönsaksstavar som en hälsosam snacks. Den passar även utmärkt i wraps eller som fyllning i pitabröd.

Sammanfattning

Med denna lätta och hälsosamma vegopastej kan du njuta av en smakrik och näringsrik pålägg som passar bra in i en växtbaserad livsstil. Den är enkel att göra och kan anpassas efter egna smakpreferenser. Prova detta recept och låt din smakupplevelse bli lyckad!

Vit bönsoppa med frö- och fetatopping
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up