Julbullar

Table
  1. Recept: Julbullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Julbullar

Ingredienser:

  • 250g smör
  • 1 dl socker
  • 2 tsk mortlad kardemumma
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 50g jäst
  • 1 ägg
  • Nypa salt
You may also be interested in:  Klassisk skagenröra

Gör så här:

  1. Smula jästen i en skål och lös upp den i ljummen mjölk.
  2. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg. Rör om ordentligt.
  3. Lägg i vetemjöl och blanda till en deg. Knåda degen i ca 10 minuter tills den är smidig och elastisk.
  4. Täck över skålen med en bakduk och låt degen jäsa i ca 1 timme på en varm plats tills den har dubblats i storlek.
  5. Knåda degen igen för att släppa ut luften. Dela degen i mindre bitar och forma till runda bullar.
  6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de får en fin gyllenbrun färg.
  10. Ta ut bullarna från ugnen och låt dem svalna på ett galler.

You may also be interested in:  Tårtbotten i långpanna

Tips:

  • För extra julig smak kan du tillsätta russin eller hackad mandel i degen.
  • Servera bullarna med smör, ost och sylt för en lyxig julfrukost.
Hjortronsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up