Kardemummabullar

Table
  1. Recept på Kardemummabullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Kardemummabullar

Kardemummabullar är en klassisk svensk bakelse som är en fröjd för smaklökarna. Här är ett enkelt recept för att göra dessa läckra bullar själv.

Ingredienser:

  • Vetemjöl - 500g
  • Socker - 75g
  • Smör - 75g
  • Yeast - 1 pkt
  • Salt - 1 tsk
  • Kardemummakärnor - 2 tsk
  • Mjölk - 3 dl
  • Pärlsocker - att strö på toppen
You may also be interested in:  Nubbesallad

Gör så här:

  1. Börja med att smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt lite av den ljumma mjölken och rör om tills jästen har löst upp sig.
  3. Smält smöret och häll i resten av mjölken i en kastrull och värm detta tills blandningen blir fingervarm (ca 37 °C).
  4. Tillsätt socker, salt, kardemumma och vetemjöl i bunken med jästen.
  5. Häll i den fingervarma mjölkblandningen och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den blir smidig och elastisk.
  6. Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa i cirka 1 timme tills den har dubblats i storlek.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt, tillsätt eventuellt mer mjöl om den klibbar.
  8. Forma degen till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter.
  10. Sätt ugnen på 225 °C.
  11. Pensla bullarna med en uppvispad äggula och strö över pärlsocker.
  12. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter, tills de har fått en gyllenbrun färg.
  13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.
You may also be interested in:  Nuoc cham dippsås

Nu är det dags att njuta av dina egna kardemummabullar! Servera dem gärna ljumma med en kopp kaffe eller te. Smaklig fika!

Glutenfri pannkaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up