Frasig torsk med citronyoghurt
Frasig torsk med citronyoghurt
Ingredienser:
- 400 g torskfilé
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 2 ägg
- 1 dl yoghurt
- 1 msk färsk citronsaft
- 1 tsk rivet citronskal
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål.
- Vispa äggen lätt i en annan skål.
- Häll ströbrödet på en tallrik.
- Doppa torsken först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i ströbrödet så att den täcks jämnt.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek torsken i cirka 3-4 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- I en separat skål, blanda yoghurt, citronsaft och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Serv