Frasig torsk med citronyoghurt




Frasig torsk med citronyoghurt

Table
  1. Frasig torsk med citronyoghurt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Frasig torsk med citronyoghurt

Ingredienser:

  • 400 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal

You may also be interested in:  Baconlindad kalkon med dragoncrème

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål.
  2. Vispa äggen lätt i en annan skål.
  3. Häll ströbrödet på en tallrik.
  4. Doppa torsken först i mjölblandningen, sedan i äggen och till sist i ströbrödet så att den täcks jämnt.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
  6. Stek torsken i cirka 3-4 minuter på varje sida tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  7. I en separat skål, blanda yoghurt, citronsaft och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  8. Serv

    Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up