Sjömansbiff (i lergryta)

Table
  1. Recept: Sjömansbiff (i lergryta)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Sjömansbiff (i lergryta)

Ingredienser:

  • 1 kg nötkött (gärna högrev)
  • 4-5 lökar
  • 250 g bacon
  • 1 kg potatis
  • 5 dl buljong
  • 2 dl mörk öl
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 st lagerblad
  • Smör för stekning

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Skär köttet i tunna skivor och strimlor.
  2. Skiva lökarna tunt.
  3. Skär baconet i mindre bitar.
  4. Skala och skiva potatisen tunt.
  5. Smält smör i en stekpanna och stek köttet i omgångar tills det fått fin färg. Lägg åt sidan.
  6. Stek baconet i samma panna tills det är krispigt. Lägg åt sidan.
  7. Fräs löken i en lergryta eller stekgryta i lite smör tills den blir mjuk och glansig.
  8. Tillsätt köttet och baconet till grytan.
  9. Blanda vetemjöl, socker, salt och svartpeppar i en skål och strö över köttet i grytan. Rör om så att det blandas väl.
  10. Tillsätt buljong, öl och sojasås. Lägg i lagerbladen.
  11. Lägg potatisskivorna ovanpå köttet och tryck ner dem i vätskan.
  12. Täck grytan med ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 1,5 timmar tills köttet är mört och potatisen är genomkokt.
  13. Servera Sjömansbiffen varm med exempelvis rårörda lingon.
Stekt falukorv med bräserad rödlök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up