Enkelt julbord

Table
  1. Recept: Enkelt julbord
    1. Förrätter
    2. Huvudrätter
    3. Efterrätter

Recept: Enkelt julbord

Förrätter

Här kommer några enkla förrättsalternativ som passar perfekt till julbordet:

1. Gravad lax: En klassisk favorit. Blanda en salt- och sockerlag med dill och smörj in en bit färsk lax. Låt stå i kylen i ett dygn och skär sedan i tunna skivor.

2. Skagenröra: Blanda färska räkor med majonnäs, crème fraiche, fint hackad rödlök, dill, citronsaft, salt och peppar. Servera på små brödskivor eller i sked.

3. Varmrökt lax: Köp en färdig varmrökt laxsida och servera med en krämig pepparrotsås och nykokt färskpotatis.

You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Huvudrätter

Nu är det dags att fylla tallriken med läckerheter!

1. Köttbullar: Blanda nötfärs med ströbröd, ägg, mjölk, lök, salt och peppar. Rulla till små bollar och stek dem i smör tills de är genomstekta. Servera med gräddsås och lingonsylt.

2. Prinskorv: Koka prinskorvarna i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Servera med senap och bröd.

3. Grönsallad: Blanda ihop en fräsch sallad med blandade gröna blad, körsbärstomater, gurka och rödlök. Toppa med en vinägrett dressing.

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Efterrätter

Avsluta måltiden med något sött och gott.

1. Ris à la Malta: Koka risgrynsgröt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna och blanda sedan med vispad grädde, socker och vaniljsocker. Servera med hjortronsylt.

2. Pepparkakor med glöggkräm: Krossa pepparkakor grovt och blanda med smör. Tryck ut smulorna som en botten i glas eller portionsformar. Fyll med en blandning av vispad grädde och glögg. Garnera med lite rivet apelsinskal.

3. Chokladtryffel: Smält mörk choklad och blanda med grädde och smör tills det blir en slät smet. Kyl i kylskåp tills smeten stelnar och forma till bollar. Rulla bollarna i kakao eller florsocker.

Hallonpaj med brynt smör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.