Köttfärsbiffar med gräddsås

Table
  1. Recept: Köttfärsbiffar med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Köttfärsbiffar med gräddsås

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. I en skål, blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar väl. Forma blandningen till biffar.
  2. Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta och har fått en fin gyllene färg.
  4. Ta biffarna från stekpannan och låt dem vila på en tallrik medan du gör gräddsåsen.
  5. Gräddsås: Häll av överflödigt fett från stekpannan, men behåll lite för smak.

    • 2 dl grädde
    • 1 msk vetemjöl
    • Salt och peppar efter smak
    • Eventuellt lite vatten eller buljong om såsen blir för tjock
  6. Rör ihop grädde och vetemjöl i en skål.
  7. Häll gräddblandningen i stekpannan och värm på medelvärme tills såsen börjar tjockna.
  8. Tillsätt salt, peppar och eventuellt vatten eller buljong för att justera konsistensen.
  9. Servera köttfärsbiffarna med gräddsås, potatis, lingonsylt och grönsaker.
Hummer Thermidor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up