Köttfärsbiffar med gräddsås
Recept: Köttfärsbiffar med gräddsås
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- Smör eller olja för stekning
Gör så här:
- I en skål, blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar väl. Forma blandningen till biffar.
- Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta och har fått en fin gyllene färg.
- Ta biffarna från stekpannan och låt dem vila på en tallrik medan du gör gräddsåsen.
- Gräddsås: Häll av överflödigt fett från stekpannan, men behåll lite för smak.
- 2 dl grädde
- 1 msk vetemjöl
- Salt och peppar efter smak
- Eventuellt lite vatten eller buljong om såsen blir för tjock
- Rör ihop grädde och vetemjöl i en skål.
- Häll gräddblandningen i stekpannan och värm på medelvärme tills såsen börjar tjockna.
- Tillsätt salt, peppar och eventuellt vatten eller buljong för att justera konsistensen.
- Servera köttfärsbiffarna med gräddsås, potatis, lingonsylt och grönsaker.