Bön- och majsburgare

Table
  1. Recept: Bön- och majsburgare
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Bön- och majsburgare

Ingredienser:

  • Burk med kokta svarta bönor (400 g)
  • Majs (ca 200 g, färsk eller från burk)
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Hamburgerbröd och tillbehör (sallad, tomat, lök, sås)

Gör så här:

  1. Mixa de svarta bönorna och majsen i en matberedare tills det blir en grov puré.
  2. Stek löken och vitlöken i lite olja tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. I en stor skål, blanda bön- och majspurén, stekt lök, vitlök, ägg, ströbröd, paprikapulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
  4. Forma smeten till burgare och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Ställ plåten i kylen i minst 30 minuter för att låta burgarna sätta sig.
  6. Grilla eller stek burgarna på medelhög värme i ca 4-5 minuter på varje sida, eller tills de får en fin gyllene färg.
  7. Servera burgarna i hamburgerbröd tillsammans med valfria tillbehör som sallad, tomat, lök och din favoritsås.

Tips:

You may also be interested in:  Bananplättar

För extra smak och konsistens kan du tillsätta andra ingredienser i smeten som t.ex. riven ost, hackade örter eller dina favoritkryddor.
Var också noga med att trycka ut eventuell överflödig vätska från bön- och majspurén för att undvika kladdiga burgare.

Paratha
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up